Vernieuwde bibliotheek Kruiningen maandag open

Maandag (4 januari) opent de vernieuwde Bibliotheek Kruiningen in Bachten Vaete. De bieb is enkele maanden dicht geweest voor een grote verbouwing.

De bibliotheek krijgt ruimere openingstijden en een nieuwe opzet, ingegeven door de bezuinigingen en veranderende vraag naar de dienst.

De collectie bestaat uit onder meer boeken en tijdschriften voor volwassenen en jeugd en wordt gepresenteerd in verschillende belevingswerelden. De openingstijden zijn op maandag en donderdag van 14.00 tot 20.00 uur, op dinsdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur, op woensdag van 10.00-17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Er zijn dan vrijwilligers en medewerkers aanwezig.

De Bibliotheek Hansweert is gesloten om half januari te heropenen als 'Bieb in de buurt' op de nieuwe locatie, zorgcentrum Ter Weel aan de Maartenbroersweg 42. Bieb in de buurt is geen traditionele bibliotheekvestiging, maar een afhaal- en retourvoorziening voor boeken en andere materialen.

Ontmoeting

Deze locaties zijn bedoeld voor mensen die aan de kern gebonden zijn. De vorm en omvang worden afgestemd op de grootte van de klantengroep. Naast de mogelijkheid om boeken te bestellen en op te halen komt er ruimte voor ontmoeting. Zo is er een leestafel met een krant, tijdschriften en een actuele wisselcollectie. In meer Reimerswaalse kernen komt een Bieb in de buurt.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie