De politie hield woensdag bij Goes en Kruiningen alcoholcontroles. Daarbij is onder meer het rijbewijs van een 79-jarige man uit Rilland ingevorderd.

Agenten zagen rond 19.45 uur een personenauto rijden over de N289 tussen Kruiningen en Rilland.

De auto voerde geen verlichting en slingerde over de weg. Ook reed de auto diverse keren op de verkeerde weghelft en hinderde daarmee ernstig het overige verkeer.

Tegenliggers seinden naar de automobilist. De agenten zijn voor de auto gaan rijden en hebben de bestuurder tot stoppen gedwongen, omdat hij ook niet op het door de agenten gegeven stopteken reageerde.

In de auto bleek een ouder echtpaar uit Rilland te zitten. Omdat de agenten twijfelden over de rijvaardigheid van de 79-jarige bestuurder, is zijn rijbewijs ingevorderd. Het CBR moet beoordelen of de man nog wel geschikt is om te rijden.

Controles

Tussen 15.30 en 18.00 uur namen agenten veertig blaastesten af bij evenzoveel bestuurders. Een beginnend bestuurder (24) uit Kruiningen had te veel gedronken. Hij krijgt een schikkingsvoorstel thuisgestuurd. Ook werd een bromfietser bekeurd, omdat hij een te gladde achterband had.

Van 19.30 tot 22.30 uur is er gecontroleerd op het Tiendenplein en de Patijnweg in Goes. Hier werden 188 blaastesten afgenomen. Op het Tiendenplein zijn geen overtredingen geconstateerd, maar op de Patijnweg is een 55-jarige Goese dronken automobilist betrapt. Hij had ongeveer twee keer te veel gedronken. Ook hij krijgt een schikkingsvoorstel.