De tweejaarlijkse Oosterlicht-tour trekt donderdagavond weer door Goes-Oost. Het is de derde keer dat het evenement van vier Goese kerkgenootschappen plaatsvindt. 

Vier jaar geleden was de eerste editie. Toen waren er zo’n 800 deelnemers. Er staan op kerstavond 2.200 lampjes langs het 2,2 kilometer parcours in het oosten van Goes.

Wie het spoor volgt, waant zich in de tijd van het kerstverhaal. Deelnemers en wijkbewoners kunnen op een straathoek een groep herders met een schaapskudde tegenkomen, patrouillerende Romeinen of een kerstengel die zingt vanaf een balkon.

Op diverse punten worden traditionele kerstliederen gezongen en muziekvereniging Euphonia uit Goes speelt op twee locaties kerstmuziek. Voor de kinderen is een speurtocht uitgezet. De start van de lichtjestour is op de Oostwal, op een van de parkeerterreinen.

Het eerste groepje vertrekt om 18.30 uur, de laatste om 20.00 uur. De route voert mensen onder meer langs de Heernisseweg, Beatrixlaan, Bergweg, Vogelzangsweg en de Oostsingel.