De 12-jarige gitarist Meryn Bevelander is één van de publiekstrekkers op de 17e editie van het Indoor Bluesfestival in Kwadendamme. Het festival in De Burcht vindt zaterdag 19 december plaats. 

Het jonge gitaartalent uit Nijmegen won vorig jaar de Sena Young Talent Guitar Awards. Live wordt hij wordt begeleid door zijn broers Florian op drums en Aron op bas.

De Meryn Bevelander Band stond in het verleden al in het voorprogramma van bluesgiganten als Danny Bryant, Stevie Nimmo, Tom Killner Band en The Dynamite Blues Band.

Bluesgeschiedenis

Laatstgenoemde is dit jaar headliner van het festival in Kwadendamme. De band heeft pas één album, ‘Shakedown and Boogie’, op zijn naam staan, maar organisator Peter Kempe zegt dat ‘drie kwart van de bezetting een belangrijk stuk van de Nederlandse bluesgeschiedenis vertegenwoordigt’: Wesley van Werkhoven (zang en mondharmonica), JJ van Duijn (gitaar) en Niels Duindam (drums). Bassist Renzo van Leeuwen is de vierde schakel.

Tussen opener Meryn Bevelander Band en afsluiter Dynamite Blues Band staan de Zeeuwse band The Remedy en Dry Riverbed Trio met Dusty Ciggaar op het programma. het festival begint om 20.00 uur.