Gedeputeerde Jo-Annes de Bat, voorzitter van de provinciale accreditatiecommissie, reikt
donderdag 10 december twaalf nieuwe Zeker Zeeuws-certificaten uit. Die zijn voor Zeeuwse ondernemers met diensten en (non-food) producten uit de zee en van het land.

Stichting Lekker Regionaal Product geeft het streekkeurmerk Zeker Zeeuws uit en is blij dat er opnieuw een aantal Zeeuwse Mosselkwekers, een kweker van Zeeuwse kokkels en tapijtschelpen, teler van Zeeuwse zilte groente en kweker van Zeeuwse tarbot voor hun producten het certificaat ontvangen.

Er is ook een certificaat uitgereikt voor Zeeuws rundvlees uit Schouwen-Duiveland en Zeeuwse speculaas en Havermoutkoeken uit Goes. In de categorie non-food ontvangt een Vlissingse kunstenaar voor prints op hout een keurmerk.

Garantie

Het Zeeuwse keurmerk ‘Zeker Zeeuws Streekproduct’ garandeert een regionale herkomst (de provincie Zeeland, inclusief kust- en binnenwateren) van grondstoffen, bewerking en verwerking in de streek en maatschappelijk verantwoord (duurzaam) produceren. 

Alle producten krijgen met het Zeeuwse keurmerk ook de landelijke erkenning als Erkend Streekproduct van Stichting Streekeigen Producten Nederland.