De SGP/ChristenUnie in Goes vindt dat de gemeente een rol moet spelen om de nadelige gevolgen voor kinderen van vechtscheidingen zoveel mogelijk te beperken.

De partij wil van het college van burgemeester en wethouders weten of Goes, bijvoorbeeld via het Centrum voor Jeugd en Gezin, al iets doet voor de kinderen van wie de ouders zijn verwikkeld in een vechtscheiding.

"Als dat niet zo is, gaan wij hiermee verder, want wij vinden dit ontzettend belangrijk", zegt fractievoorzitter Johnny Lukasse, die ook vraagt of de gemeente zicht heeft op het aantal Goese kinderen dat te maken heeft met een vechtscheiding.

Volgens hem kan het geruzie tussen vaders en moeders ernstige gevolgen hebben voor kinderen, zowel op de korte als lange termijn. Gemeenten zijn sinds dit jaar verantwoordelijk voor de jeugdzorg.

Lukasse denkt daarom dat de gemeente iets moet doen. "Door een vechtscheiding belanden sommige kinderen in de zware jeugdzorg. Het belangrijkste is hun welzijn, maar als we door tijdige hulp kunnen voorkomen dat ze daar in terechtkomen, scheelt ons dat ook kosten."