De Modelbouwshow gaat ondanks de noodopvang van vluchtelingen in de Zeelandhallen gewoon door.

Het evenement voor modelbouwers vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 februari. De Modelbouwshow wordt elk jaar bezocht door meer dan 10.000 mensen.

Vorige week maakte de gemeente Goes bekend dat er vanaf eind november opnieuw honderden vluchtelingen worden opgevangen in de Zeelandhallen. Ze blijven ten minste drie maanden, maar er is een mogelijkheid dat het wordt verlengd.

De gemeente heeft er bij eigenaar Libéma en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) op aangedrongen dat alle evenementen tijdens de opvang moeten kunnen doorgaan. De maximaal 450 mannen slapen in de Westerscheldehal en recreëren in de Oosterscheldehal.

De Modelbouwshow, die normaal alle hallen in beslag neemt, vindt deze keer daardoor deels plaats in paviljoens op het buitenterrein. Volgens Libéma wordt het zo ingericht dat ‘beide activiteiten elkaar niet in de weg zitten’. Het traditionele Lego Bouwstenen-festijn vindt plaats in één van de paviljoens. Daar is ruimte voor ruim 800 bouwers.

Het thema van de 24e editie van de Modelbouwshow is ‘modelbouwvrachtwagens’. De organisatie heeft zowel bekende als nieuwe modelbouwverenigingen uitgenodigd. Er staan meerdere treinbanen die nog nooit eerder te zien waren.