De coöperatie Energiek Noord-Beveland (ECNB) wil een breedbandnetwerk, zodat alle inwoners, ondernemers en recreanten van de gemeente Noord-Beveland over een goede internetverbinding beschikken.

Zo’n 500 adressen, vooral in de buitengebieden, liggen in het zogenoemde digitale karrenspoor. Daar is geen of alleen zeer traag internet. Wat ECNB betreft moet daar zo snel mogelijk verandering in komen.

De coöperatie vindt een goede internetverbinding onmisbaar. Alleen zo is Noord-Beveland toekomstbestendig en blijft het leefbaar.

Informatieavond

Woensdagavond vindt er om 20.00 in dorpshuis Onder de Toren in Wissenkerke een avond plaats onder de noemer ‘Help, ik heb geen internet’. Peter Michielsen van de provincie geeft uitleg over een proef met de invoering van snel internet in Sluis. Ook delen ondernemers uit Noord-Beveland hun ervaringen met internet.

ECNB zoekt inwoners en ondernemers in Noord-Beveland die zich willen aansluiten bij de coöperatie, zodat een goede verbinding binnen afzienbare tijd kan worden aangelegd.