Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen zet de sluiting van de psychiatrische afdeling algemeen ziekenhuis (PAAZ) door, maar doet het wel geleidelijk.

Zowel de PAAZ in Vlissingen als die in Zorgsaam in Terneuzen sluit per 1 januari.

De intensieve geestelijke gezondheidszorg wordt overgeheveld naar Emergis in Kloetinge. De beslissing komt voort het rapport van de commissie toekomstige zorg Zeeland.

Naast de concentratie van de intensieve zorg in Kloetinge wordt de ambulante hulpverlening uitgebreid en blijven er mogelijkheden tot dagbehandeling in Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren.

Paviljoen

De Vlissingse PAAZ zit vanaf de eerste week van januari zes maanden in een paviljoen op het terrein van Emergis. De psychiaters van het ADRZ zijn daar ook actief als behandelaar.

‘Wij verwachten op deze manier de geleidelijke overgang naar de nieuwe situatie zo goed mogelijk te verzorgen’, schrijft het ADRZ in een brief aan de PAAZ-patiënten.

Meerdere patiënten hebben geprotesteerd tegen de sluiting van de PAAZ in Vlissingen. Ook zijn er door gemeenteraadsfracties en zelfs in de Tweede Kamer vragen over gesteld.