Er is een Club van Honderd opgericht om de musea op de Bevelanden financieel te ondersteunen. Burgemeester Marcel Delhez van de gemeente Noord-Beveland en de wethouders Loes Meeuwisse (Goes) en Jon Herselman (Kapelle) hebben daarvoor donderdag het startschot gegeven.

Dat meldt Weekblad De Bode vrijdag.

Meeuwisse en Herselman gaven meteen het goede voorbeeld en werden lid van de club. Leden geven vanaf 2016 vijf jaar lang minimaal honderd euro aan de Club van Honderd. Zij kunnen dat van het belastbaar inkomen aftrekken.

De Club van Honderd is in het leven geroepen omdat de musea steeds minder subsidie van de gemeenten krijgen en er geen ondersteuning is van de provincie of de landelijke overheid. Zowel Historisch Museum De Bevelanden als het Fruitteeltmuseum in Kapelle, verenigd in Stichting Musea de Bevelanden, draaien bijna volledig op vrijwilligers.

Met De Club van Honderd moeten interessante exposities en tentoonstellingen mogelijk blijven. Via de website van het museum in Goes kunnen informatiepakketten worden aangevraagd.