Het voormalige bestuur van de ANBO-afdeling Goes richt een nieuwe vereniging op: Algemene Ouderenvereniging Goes e.o. (AOG). De nieuwe belangenvertegenwoordiger wil op 1 januari van start gaan. 

Vorige week maakte voorzitter Henk Hoogerland bekend dat hij en zijn medebestuursleden van de ANBO-afdeling Goes het bijltje erbij neergooiden.

Het was de zoveelste lokale afdeling die deze stap zette. De laatste maanden is er onrust ontstaan bij de ANBO, de grootste belangenvertegenwoordiger van ouderen in Nederland.

Landelijk voorzitter Liane den Haan heeft de afdelingen tegen zich in het harnas gejaagd door badinerende uitspraken in de media en lokale rekeningen te blokkeren, waarmee ze naar eigen zeggen fraude wil voorkomen.

Breder draagvlak

Volgens Hoogerland kwamen er na zijn mededeling te stoppen veel reacties binnen van Goese ouderen die zich willen aansluiten bij een nieuwe initiatief.

De AOG wil zich aansluiten bij een landelijke federatie ‘vanwege een breder draagvlak, zodat er een waarborg is dat er rechtskundige bijstand kan worden verleend aan leden’. Ze wil sowieso doorgaan op de oude voet en (goedkope) activiteiten organiseren en kortingen bieden op bijvoorbeeld een ziektekostenverzekering.

Democratisch

Als er voldoende belangstelling is, komt er een bijeenkomst waarin een nieuw bestuur wordt gekozen, de statuten worden vastgesteld en de lijnen worden uitgezet. ‘Vervolgens wordt er op democratische wijze een nieuwe vereniging leven ingeblazen’.