Het politieteam Kruiningen verhuist deze maand naar het politiebureau in Goes. Het team verkeer neemt in december zijn intrek in het lege bureau Eindje de Rondte in Kruiningen. 

De veranderingen zijn onderdeel van het nieuwe huisvestingsplan voor de eenheid Zeeland-West-Brabant.

De verhuizing van het team Kruiningen moet op 24 november zijn afgerond. De politie in de Oosterschelderegio wordt vanaf die datum gecoördineerd vanuit de bureaus in Goes en Zierikzee.

Er blijven zogenoemde steunpunten in de gemeenten Borsele, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Deze komen respectievelijk in bureaus in Heinkenszand, Kruiningen en Renesse en in het gemeentehuis van Noord-Beveland in Wissenkerke.

Veranderingen

De politie zegt dat inwoners weinig van de veranderingen gaan merken. Het enige verschil is dat alle agenten hun diensten vanaf 24 november beginnen en eindigen op het bureau aan de Valkceslotlaan in Goes. Voor afspraken en het doen van aangifte kunnen zij nog steeds in Kruiningen en de andere steunpunten terecht. Steunpunten zijn niet zeven dagen per week open, de bureaus wel. 

Het team verkeer heeft de laatste jaren gewerkt vanuit noodgebouwen in Nieuw- en Sint Joosland. Vanaf december zitten zij in Kruiningen.