De gemeente Kapelle stelt 40.000 euro beschikbaar voor een kunstwerk bij de nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) in Kapelle. Wie het gaat maken is nog niet bekend, het thema wel: ‘Dikkertje Dap’. 

De gemeente wil het onthullen in september 2016, bij de opening van het gebouw.

De gemeente betrekt de Cultuurraad van Kapelle bij het proces om te komen tot een nieuwe kunstwerk. ‘Dit is een ruime opdracht’, laat wethouder Jon Herselman in de gemeentelijke nieuwsbrief weten.

‘Het mag een verrassend kunstwerk worden. We nodigen de kunstenaar uit zelf originele ideeën aan te leveren.’ Belangrijk is dat het thema ‘Dikkertje Dap’ duidelijk herkenbaar is. Ook moet de kunstenaar er rekening mee houden dat er dagelijks veel kinderen in en rond de mfa aanwezig zijn.

Duurzaam

‘De materiaalkeuze is vrij, maar wel geldt dat het gebruikte materiaal duurzaam, kindvriendelijk en onderhoudsarm moet zijn. Verder moet het kunstwerk bestand zijn tegen “de interesse” van de vele jonge gebruikers van de mfa en passen in de omgeving.’

Kapelle is de geboorteplaats van schrijfster Annie M.G. Schmidt. Er zijn in het dorp dan ook veel kunstuitingen te vinden van één van haar beroemde figuren.