Het bestuur van de ANBO-afdeling Goes is deze week opgestapt. Het is de zoveelste lokale afdeling waar de bestuursleden opstappen na onenigheid. 

Landelijk ANBO-voorzitter Liane de Haan heeft veel bestuurders tegen zich gekregen door 'spottende' uitspraken en de lokale rekeningen te blokkeren, waarmee ze naar eigen zeggen fraude wil voorkomen.

Positieve verandering

Het Goese ANBO-bestuur had door de maatregelen in oktober al alle activiteiten afgelast en een ultimatum gesteld aan het landelijke bestuur. "Wij zouden als bestuur verregaande consequenties trekken als er uiterlijk 1 november geen positieve verandering in de situatie zou zijn opgetreden."

Dat is niet gebeurd, volgens voorzitter Henk Hoogerland. Het is volgens hem de laatste weken alleen maar slechter geworden. Daarom is het voltallige bestuur maandag 2 november afgetreden. Van de vijf bestuursleden hebben er vier ook meteen hun ANBO-lidmaatschap opgezegd, de vijfde doet dat binnenkort.

Nieuwe vereniging

Hoogerland en zijn collega’s willen misschien vanaf 2016 een nieuwe vereniging oprichten onder de naam Algemene Ouderenvereniging Goes. Daarvoor willen ze samenwerken met andere ouderenbonden. Ouderen in Goes en omgeving moeten ook via deze vereniging kortingsarrangementen kunnen krijgen en zich voor activiteiten kunnen inschrijven. "Wij treffen daarvoor de voorbereidingen", aldus Hoogerland in een extra nieuwsbrief aan alle leden.