De kosten van een parkeerkaart voor gehandicapten kunnen niet omlaag. Dat zegt het Goese college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van Henk Hoogerland van de Partij voor Goes.

"Wellicht biedt de samenwerking met de Bevelandse gemeenten in de toekomst wel mogelijkheden tot gezamenlijke inkoop".

Gehandicapten betalen 150 euro als ze een parkeerkaart aanvragen, vooral omdat de gemeente wettelijk verplicht is een keuringsarts in te schakelen.

Volgens Hoogerland zou deze keuring standaard plaatsvinden, ook als het gaat om een herhalingsverzoek. Hij zei dat vreemd te vinden, zeker omdat "het in veel gevallen overduidelijk is dat de aanvrager in aanmerking komt voor een parkeerkaart".

Voorkomen

Van onnodige herkeuringen is in Goes geen sprake, zegt het gemeentebestuur. "Wij doen er alles aan om te voorkomen dat dit plaatsvindt". Zo onderzoekt de gemeente of er medische gegevens bekend zijn, die dan zoveel mogelijk worden gebruikt. "In sommige gevallen leidt dit ertoe dat er geen keuring meer wordt gevraagd".

Ook vraagt Goes aan keuringsartsen bij een eerste aanvraag een dossier op te maken waarin ze een aantekening maken als er geen verbeteringen zijn te verwachten. "Hiermee houden we rekening bij het verlengen van een kaart. In deze gevallen vragen wij geen nieuwe keuring aan".