Mogelijk crisisopvang vluchtelingen in Heinkenszand

De gemeente Borsele stelt zich beschikbaar voor crisisopvang van vluchtelingen in Heinkenszand.

"We hebben sporthal De Stenge in Heinkenszand opgegeven als locatie om eventueel voor 72 uur maximaal 200 vluchtelingen op te vangen", laat een gemeentewoordvoerder donderdag weten.

Naar verwachting doet het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een verzoek voor crisisopvang voor 17 november.

Als Borsele een opvanglocatie moet inrichten, wordt de gemeente hierover kort vooraf geïnformeerd door het COA. "We sturen inwoners van Heinkenszand dit weekend een brief over dit onderwerp", zegt de gemeente.

Faciliteiten

Crisisopvang biedt vluchtelingen bed, bad en brood. "De Stenge met al haar faciliteiten voldoet het beste aan de behoefte van het COA. Als de sporthal wordt ingericht als opvanglocatie, kunnen er geen andere activiteiten plaatsvinden in het sportcomplex.", laat de gemeente weten.

Dat betekent dat sportclubs de trainingen en wedstrijden moeten afzeggen of uitwijken naar een andere locatie. Dit duurt maximaal een week, van de opbouw tot en met het afbreken van de opvangplekken. Geplande evenementen in De Stenge gaan vooralsnog door.

Wie zich wil opgeven voor vrijwilligerswerk ter ondersteuning van de opvang kan zich melden bij het Vrijwilligershuis Borsele

Lees meer over:
Tip de redactie