'Aantal WW-uitkeringen onveranderd in Zeeland'

Het aantal WW-uitkeringen is in september hetzelfde ten opzichte van augustus. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal WW-uitkeringen gestegen.

Het UWV komt dinsdag met nieuwe cijfers naar buiten. "Uitzendwerk is belangrijk om aan het werk te komen en te blijven", schrijft de dienst in een persbericht. "Vooral in technische en economisch-administratieve beroepen komen veel uitzendcontracten voor."

Eind september waren er in Zeeland 7.700 lopende WW-uitkeringen, nagenoeg hetzelfde aantal als in augustus. "Ook voor de meeste individuele gemeenten zijn de veranderingen niet groot", aldus het UWV. "Alleen
in Middelburg (+21 WW-uitkeringen) en Hulst (+19 WW-uitkeringen) is de toe- of afname meer dan 15. Landelijk daalt het aantal WW-uitkeringen in september met 0,7 procent."

Het aantal WW-uitkeringen in Zeeland is op dit moment 1,6 procent hoger dan een jaar geleden, aldus het UWV, een verschil van 120 uitkeringen.

Daling

"Landelijk is er een daling van 0,8 procent. Eind september zijn er in Nederland 416.500 lopende WW-uitkeringen, een afname met 3.400 uitkeringen ten opzichte van een jaar geleden."

De toe- of afname van WW-uitkeringen is in iedere sector gering en vertoont een wisselend beeld. "De toename is in absolute zin het grootst in financiële en zakelijke diensten. De afname is in absolute zin het grootst in zorg en welzijn. Vergeleken met een jaar geleden is zorg & welzijn nog steeds de sterkste stijger."

Lees meer op de Internetbode.nl

Lees meer over:
Tip de redactie