Reimerswaal heeft nog geen concreet verzoek gehad voor crisisopvang van vluchtelingen, maar het is realistisch te verwachten dat dit verzoek de komende weken komt.

Dat schrijft burgemeester Jan Huisman van Reimerswaal deze week in zijn column in de Reimerswaalse & Kapelse Bode. "Daarom is ook de gemeente Reimerswaal gestart met voorbereidingen. De Reimerswaalhal is daarbij de beoogde opvanglocatie."

Deze week informeert Huisman de inwoners van Kruiningen per brief over de opvang van 72 uur. "Ook in Reimerswaal kan de gemeente het niet alleen. Voor een ruimhartige Reimerswaalse ontvangst doe ik een beroep op vrijwilligers."

In de politiek en samenleving lopen de meningen over de opvang van asielzoekers vluchtelingen en de bemoeienis met conflictgebieden uiteen.

"Deze discussie moet ook zeker doorgaan. Maar los daarvan staan mogelijk straks ook in Reimerswaal ontheemde mannen, vrouwen en kinderen op de stoep; volledig afhankelijk van onze gastvrijheid. Wat mij betreft… handen uit de mouwen en samen sterk!"