'Zeeuwse ondernemers opvallend positief'

Zeeuwse ondernemers zijn opvallend positief en optimistisch over de economie, meldt ZB Planbureau maandag. "Dat is af te lezen aan de conjunctuurmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)", laat het bureau weten.

"Voor heel Nederland geldt dat bijna alle seinen voor de economie op groen staan. Na jarenlang overwegend somberen, zien ook de Zeeuwse ondernemers het weer helemaal zitten", is te lezen.

"De tevredenheid over de resultaten van het laatste kwartaal steekt in tegenstelling tot de afgelopen jaren nu zelfs ruim uit boven het landelijk gemiddelde. Vooral de productie, de orders, de winst en de personeelssterkte stemden tot bovenmatige tevredenheid."

De verwachtingen voor de komende drie maanden zijn eveneens "buitengewoon goed", aldus het plan bureau. "Het aantal ondernemers in Zeeland dat vol vertrouwen kijkt naar de productie en de inkooporders overstijgt ruimschoots het aantal ondernemers dat het wat minder ziet zitten."

Het gaat ook goed met de verkopen van Zeeuwse bedrijven. "De voorraden zijn nagenoeg op. De Zeeuwse economie trekt volgens de ondernemers zelfs zo hard aan dat er vaker tekort aan productiemiddelen, materialen en financiering dreigt te ontstaan dan in de rest van het land."

Lees meer over:
Tip de redactie