Vergaderingen van waterschap Scheldestromen zijn vanaf volgende week live te volgen. Het schap voert een proef uit waarbij belangstellenden de commissievergaderingen en algemene vergaderingen live kunnen beluisteren.

Op 29 september om 19.30 uur is de commissie Waterbeheer live te volgen. Op 10 november om 17.00 uur de commissie Waterkeringen en Wegen en op 9 december om 19.30 uur de commissie Bestuurlijke en Economische Zaken.

De algemene vergaderingen worden live uitgezonden op 8 okt vanaf 19.30 uur, op 19 november om 19.30 uur en op 16 december om 17.00 uur.

Audioverslag

De proef wordt na een half jaar geëvalueerd. "We willen met de live-uitzendingen de besluitvorming beter inzichtelijk maken", legt Scheldestromen in een persbericht uit. Geïnteresseerden kunnen de vergaderingen ook achteraf terugluisteren, in de vorm van een audioverslag. ‘Via dit verslag kunnen eenvoudig specifieke delen van de vergadering teruggevonden worden.’

De vergaderingen zijn ook te beluisteren via de Politiek Portaal Publieksapplicatie met de bijbehorende vergaderstukken. De live-uitzendingen zijn te raadplegen via de website van het waterschap.