Zeeuwse jongeren worden uitgedaagd om vanaf zaterdag minimaal een week lang hun smartphone te negeren tijdens het autorijden. 

Op uitnodiging van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) zijn medewerkers van TeamAlert -een organisatie voor verkeersveiligheid voor en door jongeren- zaterdag van 18.00 tot 22.00 uur aanwezig in bioscoop CineCity in Vlissingen om met beginnende bestuurders te praten over de risico’s van achter het stuur met je mobiel bezig zijn.

"Jongeren sluiten vervolgens de @TheWheel-deal en spreken met zichzelf af om minimaal zeven dagen hun mobiel links te laten liggen bij het autorijden", legt het ROVZ uit in een persbericht. 

Het gebruik van een smartphone achter het stuur leidt de aandacht af van het verkeer. Geschat wordt dat in 5 tot 25 procent van de auto-ongevallen afleiding een rol speelt.

Bijna de helft van de jongeren in Nederland gebruikt de smartphone achter het stuur, terwijl ze zich er bijna allemaal (84 procent) van bewust zijn dat dit levensgevaarlijk is.