Op maandag 28 september wordt een informatieavond gehouden in Goes over de gevelisolatie bij het spoorproject in de stad.

De avond wordt georganiseerd in het Goese Lyceum aan de Oranjeweg.

Binnenkort begint een team van deskundigen met het onderzoek naar woningen langs het spoor. Dat moet uitwijzen of extra geluidsisolatie aan de gevel nodig is.

Maatregelen zoals dubbel glas, het dichten van kieren en het aanbrengen van geluiddempende ventilatie kunnen de overlast helpen terugdringen. Tijdens de avond wordt eerst de stand van zaken toegelicht door de projectmanager van de gemeente Goes.

Daarna gaat Prorail in op het gevelisolatieonderzoek waarbij 222 woningen in Goes zijn betrokken. Deel één begint om 19.30 uur. Om 20.15 uur volgt het tweede deel.

Explosief

Prorail heeft zaterdag en zondag werkzaamheden verricht aan het spoor in Goes. Daarbij werkte de spoorbeheerder verder aan het stuk van 1.400 meter dat ze vorig jaar liet liggen, omdat er eerst onderzoek moest worden verricht naar niet-gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Het bedrijf verving de dwarsliggers, bracht raildempers aan en verwijderde elektrische scheidingslassen.

Tussen 3 en 5 oktober maakt Prorail het karwei af. Net als afgelopen weekeinde zijn dan de spoorovergangen bij de Van Hertumweg, Kloetingseweg en Oostmolenweg om en om dicht. Ook rijden er geen treinen.

Doel van de werkzaamheden is om de geluidsoverlast en trillingshinder voor omwonenden te verminderen. Gevelisolatie komt daar eventueel nog bovenop.