Willem Geerlings is dinsdag benoemd als tijdelijk bestuurder in de raad van bestuur van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ). 

Met Claudia Brandenburg, waarnemend voorzitter van de raad van bestuur, en de medische staf gaat hij de komende zes maanden werken aan de toekomstplannen van het ADRZ.

Ook moeten ze samen de financiën op de rit krijgen en werken aan de aanbevelingen van de commissie Slenter over de toekomst van de zorg.

Geerlings is in het verleden voorzitter van de raad van bestuur van het Medisch Centrum Haaglanden en lid van de raad van de bestuur van het Erasmus MC in Rotterdam. Van huis uit is hij internist-nefroloog.

Ingrijpende veranderingen

Geerlings neemt tijdelijk de plaats in van Huybert van Eck, die een paar maanden geleden besloot op te stappen. ‘Met Geerlings’ komst is het ADRZ van mening dat de raad van bestuur de komende periode voldoende versterkt is om het ziekenhuis voor te bereiden op de komende ingrijpende veranderingen’.

De raad van toezicht van het ADRZ is nog op zoek naar een permanente vervanger voor Van Eck. Eerder is al besloten om de rol van de medische staf in het bestuur van het ziekenhuis te versterken.