Waarde is klaar voor het bezoek van prinses Beatrix tijdens de Zeeuwse Molendag. De prinses komt zaterdag naar Molen De Hoed in Waarde. Ze neemt daar het jubileumboek van stichting De Zeeuwse Molen in ontvangst. 

Beatrix is sinds 2014 beschermvrouwe van vereniging De Hollandsche Molen. Ze komt rond 10.30 uur met de helikopter aan in Waarde. Daarna volgt de officiële ontvangst in de Hervormde Kerk met gedeputeerde Ben de Reu en burgemeester Jan Huisman van de gemeente Reimerswaal.

Vanuit de kerk lopen de genodigden, vooraf gegaan dor muziekvereniging Vooruit, naar Molen De Hoed. Daar vindt de overhandiging van het jubileumboek plaats.

Prins Claus

Alles bij elkaar duurt het bezoek iets meer dan 1,5 uur. In de 95 minuten zijn maanden van voorbereidingen gaan zitten. “Je moet aan heel veel eisen voldoen. Dat kost enorm veel werk. Op den duur werden we er bijna chagrijnig van”, lacht Kees Goud van stichting Molen De Hoed.

“Maar het is het allemaal waard. Het is toch schitterend dat 22 jaar geleden prins Claus hier op bezoek is geweest bij de opening van Molen De Hoed en dat nu prinses Beatrix komt?” 

In de Raadhuisstraat en op het molenterrein zijn voldoende plaatsen voor belangstellenden. Locaties waar bezoekers kunnen parkeren zijn duidelijk aangegeven.