Rosalie Baaijens is vanaf zaterdag 29 augustus de nieuwe kinderburgemeester van Goes. Aan het begin van Goes Kinderstad krijgt zij uit handen van locoburgemeester Derk Alssema van de gemeente Goes de ambtsketen omgehangen. 

Ook worden de wethouders van het nieuwe kindercollege, Kim Ditzel en Thomas Snoek, benoemd. De huidige kinderburgemeester Bas Geijs en wethouders Nina Houtekamer en Emma Oggel zijn aanwezig bij de bijeenkomst in de trouwzaal van het stadhuis op de Grote Markt.

Na de installatie maakt het kindercollege een rondje over Goes Kinderstad. Op het jaarlijkse evenement is er weer van alles te doen voor kinderen.

Zo kunnen ze in de winkelstraten hun eigen tas kleuren bij boekhandels Bruna en Paard van Troje, die te drogen worden gehangen op een waslijn tussen de winkels, cupcakes versieren op de Kreukelmarkt, in een modeshow lopen bij Bomont en pannenkoeken tekenen in de oudste keuken van Goes.

Pleinen

Ook zijn er weer negen pleinen ingericht met elk een eigen thema. Op het centrale plein op de Grote Markt staat onder meer een grote glijbaan, een springkussen uit het Pop-up pretpark van Omnium en een kooktheater.

Verder zijn er onder meer een spektakelplein (bij de V&D) met een quadparkoers en Lego Ninjago, een meidenbeautyplein op de Oostwal, een dansplein op de Oude Vismarkt en een sportplein op het Bleekveld.