De Mosseldag is een unieke manier om Yerseke en de rest van Reimerswaal onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Dat vindt burgemeester Jan Huisman van Reimerswaal. Zaterdag staat dit toeristische hoogtepunt op de agenda. 

Stichting Mosseldag Yerseke verwacht dat er weer vele bezoekers van binnen en buiten Zeeland naar het dorp komen.

Hoofdmoot van de Mosseldag is traditiegetrouw verse mosselen proeven. Daaromheen kunnen de bezoekers de hele dag van allerlei verschillende activiteiten genieten, zoals een braderie, kermis, vlootschouw, taptoe en de vijf paviljoens grote Mosselwereld, waarin jong en oud op een laagdrempelige en interactieve manier alles te weten komen over de wereld van de mossel en mosselsector. Ook kunnen bezoekers meevaren op een kotter. 

Als het weer het toelaat sluit het evenement af met vuurwerk.

Profileren

“Voor de schaal- en schelpdiersector is de Mosseldag een uitgelezen mogelijkheid om zich te profileren en hun producten onder de aandacht van heel veel mensen te brengen”, vindt burgemeester Huisman.

“De mosselsector blijft groeien en ontwikkelen. De jaarlijkse Mosseldag is daar een teken van. In de afgelopen jaren is de Mosseldag steeds groter geworden en uitgegroeid tot een groot evenement dat bezoekers van ver buiten Yerseke aantrekt.”

Die innovatie komt onder meer in beeld in de Mosselwereld. In één van de paviljoens vertellen medewerkers van het NIOZ, het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee, over hun werk. Dit toonaangevende bureau in Yerseke verricht onderzoek voor organisaties in heel Europa.

Internationale faam

Op de Mosseldag kunnen bezoekers de nieuwe oogst mosselen proeven. “Ik twijfel er niet aan dat bezoekers er weer van zullen genieten. Mosselen zijn een eerlijk en heerlijk product, een product waarop we trots mogen zijn", aldus Huisman. Volgens hem geeft dit product internationale faam aan Yerseke.