Woningcorporatie RWS partner in wonen laat dinsdag weten het te betreuren dat er "ophef is ontstaan" over mogelijke vervroeging van de sloopwerkzaamheden in Goes-West.

"Een wijziging is namelijk nog niet definitief’, stelt de corporatie. ‘Voordat we een besluit nemen praten we met bewoners en de gemeente Goes. Na de zomer ontvangen bewoners een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst."

De vernieuwing van Goes-West is tot nu toe voortvarend verlopen, vindt Iris de Vries, manager strategie en beleid bij RWS. "Er was altijd goede samenwerking tussen bewoners, gemeente Goes en RWS."

Waarschijnlijk wordt de herstructurering van het zuidelijk deel van Goes-West in 2019 afgerond, aldus De Vries. "Het noordelijk deel staat pas gepland voor 2025. Er ontstaat dus een gat van zes jaar. In die tijd gebeurt er niets en daardoor blijven wijkbewoners lang overlast ervaren van bouwactiviteiten."

"Bovendien kan de gemeente niet door met de broodnodige aanpassingen aan de straten en rioleringen van het noordelijk plandeel", aldus De Vries. "Omdat we het belang van onze bewoners voorop zetten zijn we op dit moment intern aan het onderzoeken wat mogelijk is."