Beveland en Walcheren krijgen zaterdag te maken met onstuimig weer waarbij zware windstoten voorkomen. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege het gevaarlijke weer.

De wind draait van het westen uit naar een noordwestelijke richting, waardoor de wind fors in kracht toeneemt. Aan het einde van de ochtend zijn aan de zuidwestkust windstoten mogelijk van 80 tot 90 kilometer per uur. Ook gaat de wind gepaard met regen. De temperatuur loopt op tot 18 graden.

Gedurende de middag verplaatst het krachtigste windveld zich naar het noordelijke kustgebied en het IJsselmeer. Aan het eind van de middag neemt de wind weer sterk af en stopt het met regenen.

De windstoten kunnen zorgen voor afwaaiende takken die nog meer hinder verzorgen voor het verkeer. Ook watersporters en campinggasten moeten opletten.

Zondag

Zondag krijgen Beveland en Walcheren te maken met iets rustiger weer. De wind neemt iets af (kracht 5) en de zon laat zich 's ochtends nog even zien. Wel is er veel bewolking. Aan het einde van de middag en in de avond gaat het opnieuw regenen. Met een temperatuur van 20 graden is het wel iets warmer.

Maandag staat volgens weeronline opnieuw in het teken van wind en stevige buien met daarbij ook kans op onweer. De temperatuur komt in Zeeland niet boven de 19 graden uit. De dagen daarna herstelt het weer zich vermoedelijk.

Bekijk hier de actuele weerssituatie