Voor het zesde opeenvolgende jaar kent de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) de borstkankerzorg van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) een 'Roze lintje' toe.

Dat laat het ADRZ dinsdag weten.

"Het ADRZ voldoet aan alle verplichte criteria en zes van de acht overige", aldus een ziekenhuiswoordvoerder. BVN is de patiëntenvereniging voor mensen die te maken hebben (gehad) met borstkanker. Het Roze lintje is ook het logo van Pink Ribbon, de landelijke stichting die met acties aandacht vraagt voor borstkanker.

Volgens het ADRZ wordt onder meer de samenstelling van het multidisciplinaire behandelteam, de kwaliteit en ervaring van de borstkankerchirurgen en de snelheid van diagnostiek en behandeling getoetst.

"Ook de ervaringen van patiënten tellen zwaar mee. Zij worden via een digitale monitor naar hun mening gevraagd." Met haar score stelt het ADRZ tot de top van de Nederlandse ziekenhuizen te behoren.

"De medisch specialisten en medewerkers zien het lintje als een bevestiging dat de kwaliteit van de borstkankerzorg uitstekend is. Ook zorgverzekeraar CZ heeft de borstkankerzorg van het ADRZ ingedeeld in de hoogste categorie."