Twintig deelnemers aan het project ‘Zomerondernemer’ gaan woensdag officieel van start met hun onderneming. Ze zijn tussen de 15 en 22 jaar en komen uit de gemeenten Borsele, Goes, Hulst, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis, Terneuzen en Vlissingen. 

Hun ondernemingen variëren van fietsreclame tot een kledinglijn tot bijzondere halsbanden voor schapen. De jongeren zijn geselecteerd uit meer dan 50 aanmeldingen.

Bij het opstarten van hun onderneming krijgen ze hulp van coaches. Ze hebben bovendien een bescheiden startkapitaal ontvangen.

Ook worden er elke week bijeenkomsten georganiseerd waar gastsprekers hen over de ins en outs van het ondernemerschap vertellen. Het project loopt tot 20 augustus.

Ondernemerschap

‘Zomerondernemer’ is bedoeld om jongeren kennis te laten maken met het ondernemerschap. Het is een initiatief van de stichting The New Entrepeneur en wordt financieel ondersteund door de deelnemende gemeenten en de provincie, de Rabobank, Fonds 21, Impuls Zeeland, Ondernemerscontact Goes, CCHO en de Kamer van Koophandel.

Het is de eerste keer dat het in Zeeland plaatsvindt. In andere regio’s wordt het al voor de zesde keer georganiseerd.