Tijdens een informatiebijeenkomst voor bewoners van de gemeente Goes, heeft de burgemeester de einddatum van de noodopvang in de Zeelandhallen benadrukt. 

Dat meldt Omroep Zeeland

Volgens de burgemeester is 23 oktober de absolute einddatum van de opvang. Naar eigen zeggen zou hij "alle geloofwaardigheid" verliezen op het moment dat hij zich niet aan die afspraak zou houden. 

Tijdens de bijeenkomst werd verder duidelijk dat veel bewoners en bedrijven in de omgeving zich zorgen maken over de komst van de asielzoekers. Onder meer over mogelijke overlast en over de samenstelling van de groep, waarbij bijvoorbeeld genoemd werd dat er waarschijnlijk veel getraumatiseerde vluchtelingen opgevangen zullen worden. 

Aan bezoekers van de informatieavond werd dinsdagavond naast het stellen van vragen ook de mogelijkheid geboden om een kijkje te nemen op de opvanglocatie in de Zeelandhallen. De asielzoekers zullen worden opgevangen in Goes, omdat Nederland momenteel te maken heeft met een sterke toename van het aantal vluchtelingen.