Een 33-jarige man uit Etten-Leur is in de nacht van maandag op zondag gearresteerd in Goes. In zijn auto lagen een zak met 44 gram speed, inbrekersgereedschappen, meerdere kentekenplaten en gestolen goederen. 

Hij liep in Goes tegen de lamp, omdat hij verschillende kentekenplaten had op zijn gestolen Renault Megane Scenic. Toen de man niet wilde stoppen, volgde er een wilde achtervolging door de straten van Goes.

De agenten zetten op de Deltaweg de achtervolging in. Daarbij zorgde de man voor levensgevaarlijke toestanden. Zo reed de man met extreem hoge snelheden, remde niet voor zijwegen en verkeersdrempels, nam rotondes tegen het verkeer in en soms reed hij dwars door groenstroken.

Hij botste vervolgens op een paaltje, waardoor hij niet verder kon rijden. Bij de Heemskerkstraat stapte de Brabander uit zijn auto en vluchtte te voet verder. Hij hield zich schuil in een tuinhuisje.

Politiehond

Bij zijn arrestatie werd de verdachte in zijn pols gebeten door een politiehond. De man uit Etten-Leur is overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten.