Tanneguy Descazeaud is de nieuwe directeur van Zeeland Refinery in Borssele. Hij volgt Nathalie de Muynck die vier jaar aan de leiding stond en nu een marketingfunctie gaat vervullen bij Total. 

Ook Descazeaud is afkomstig van de Franse oliemaatschappij. Hij heeft tussen 1998 en 2007 al verschillende functies gehad in Zeeland. Zijn laatste baan was het algemeen directeurschap van de olieraffinaderij op Martinique.

Zeeland Refinery is voor 55 procent eigendom van Total en voor 45 procent van het Russische Lukoil. Onder het bewind van De Muynck zijn de afgelopen vier jaar zaken gerealiseerd zoals als de bouw van een nieuw controlekamergebouw en laboratorium, een nieuw schakelstation voor de hoogspanningsvoorziening en de vergroting van de capaciteit van de hydrocracker.

Deze werd vorig jaar in gebruik gesteld door minister Henk Kamp van Economische Zaken. Zeeland Refinery is één van de grootste werkgevers in Zeeland. De raffinaderij heeft 420 mensen en 300 medewerkers van vaste onderhoudsaannemers in dienst.