Bij zijn afscheid als gedeputeerde van de provincie Zeeland heeft George van Heukelom donderdag in Middelburg de Zeeuwse Commissarispenning voor bijzondere verdiensten ontvangen.

Commissaris van de koning Han Polman reikte de onderscheiding uit in de Nieuwe Kerk in Middelburg.

Als lid van Gedeputeerde Staten heeft Van Heukelom tussen 2003 en 2015 onder andere op de terreinen openbaar vervoer, onderwijs en economie, (jeugd)zorg, handhaving en provinciale organisatie een volgens de provincie "onderscheidende rol" gespeeld voor Zeeland.

Op onderwijs- en economiegebied is zijn naam onder meer verbonden aan het Akkoord Zeeuwse Kenniseconomie, de oprichting van NV Economische Impuls, de oprichting van de Wetenschappelijke Raad Zeeland, het toekomstbestendig maken van het University College Roosevelt (toen nog Roosevelt Academy), het rapport en vijfjarig programma Kerend Tij en de benoeming van de Onderwijsautoriteit Zeeland.

Toewijding

De Zeeuwse Commissarispenning voor bijzondere verdiensten wordt uitgereikt aan personen die meerdere jaren verdienstelijk zijn geweest voor de Zeeuwse samenleving. "Tijdens zijn ambtsperiode als gedeputeerde, maar ook daarvoor als lid van Provinciale Staten, en als lid van het IPO-bestuur, heeft Van Heukelom zich met toewijding en grote betrokkenheid ingezet voor de belangen van de Provincie Zeeland. Met zijn visie heeft hij het uiterlijk en de uitstraling van de provincie mede bepaald."

Eerder is de Zeeuwse Commissarispenning toegekend aan onder meer de van oorsprong Zeeuwse astronaut Lodewijk van den Berg, Anna Eleanor Roosevelt (kleindochter van President Franklin Delano Roosevelt), Henk van Koeveringe, Hans Hillen (voormalig minister van Defensie) en Joan Berkhemer (voormalig dirigent bij het Zeeuws Orkest).