Connexxion zorgt vanaf maandag met 161 nieuwe voertuigen voor het openbaar vervoer in Zeeland. Er zitten 60 nieuwe euro-6-bussen bij, die voldoen aan de hoogste milieunormen, en 43 aardgasbussen.

Ook zijn er nieuwe buurtbussen aangeschaft. Connexxion heeft de nieuwe vloot maandag gepresenteerd. De voertuigen zijn te herkennen aan de huisstijl ‘doorZeeland’.

Vertrekkend gedeputeerde George van Heukelom zette maandag op één van de nieuwe voertuigen zijn handtekening waarmee hij symbolisch een eigen bus kreeg. Elke bus is uitgerust met gratis wifi en er zijn usb-aansluitingen aanwezig. Ook hebben ze allemaal een afhaalautomaat voor chipkaartproducten.

Dienstregeling

Tegelijkertijd met de vloot is de nieuwe busdienstregeling gepresenteerd. Van de extra lijnen die voor de zomer, na protesten tegen de huidige dienstregeling, werden toegevoegd blijven er meerdere gehandhaafd.

Daarnaast zijn enkele ritten toegevoegd, bijvoorbeeld tussen Goes en Yerseke (lijn 27) en Goes en ‘s-Heerenhoek (lijn 23). Vooral op Walcheren vervallen ritten, met name in de ochtend- en avonduren. De wijzigingen zijn hier te vinden.