Prinses Beatrix zal op 5 september Waarde bezoeken. Ze is dan bij molen De Hoed aanwezig bij de opening van de Zeeuwse Molendag.

Beatrix bezoekt om 10.30 uur een bijeenkomst in de dorpskerk in Waarde. Dan volgt de openingshandeling bij de molen. Tijdens de Zeeuwse Molendag zijn vrijwel alle 75 molens in Zeeland de hele dag open voor het publiek.

Prinses Beatrix is sinds augustus 2014 beschermvrouw van Vereniging De Hollandsche Molen. In diezelfde functie was prins Claus ook al eens te gast bij De Hoed. In 1993 opende hij de molen nadat die van Kruiningen naar Waarde was verplaatst.

Molen De Hoed is oorspronkelijk gebouwd in Gent. In 1857 werd de molen verplaatst naar Kruiningen om daar graan te malen voor bakkers en boeren.

Vereniging De Zeeuwse Molen en de Zeeuwse afdeling van het Gilde van vrijwillige molenaars organiseren de Zeeuwse Molendag. Zij houden jaarlijks een regionale molendag die zich beperkt tot één eiland, maar ter ere van het 40-jarig jubileum van De Zeeuwse Molen vindt dit jaar een molendag voor heel Zeeland plaats. 

De Zeeuwse Molen is opgericht in 1975 en behartigt de belangen van molens en hun omgeving in Zeeland.