Er hebben zich al bijna zevenhonderd mensen gemeld die willen investeren in de renovatie van het ziekenhuis aan de Koudekerkseweg in Vlissingen.

Dat heeft Henk van Koeveringe van Zeeland Investments Beheer (ZIB) maandagavond gezegd tegen de gemeenteraadsleden van Vlissingen.

Van Koeveringe en het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) maakten in mei het plan bekend om het gebouw aan de Koudekerkseweg te renoveren. Nieuwbouw in Middelburg ging daarmee van tafel.

Voor het opknappen van het ziekenhuis is in totaal 20 miljoen euro nodig, vijf voor de aankoop van de grond en 15 voor de renovatie. Van Koeveringen zei dit via crowdfunding bij elkaar te willen krijgen.

Crowdfundingsactie

Deelnemers aan de crowdfundingactie moeten minimaal 2.500 euro inleggen. Zij krijgen tijdens de looptijd van 17 jaar vijf procent rente op hun investering. Als alles goed gaat, opent het gerenoveerde ziekenhuis in januari 2016 de deuren.

Er zijn ruimten voor diagnostiek en beeldvormende technieken, twee operatiekamers, poliklinieken en dagbehandeling. Tijdens de verbouwing blijft het huidige ziekenhuis doordraaien.