De provincie en het ministerie van Defensie hebben vrijdagochtend de overeenkomsten ondertekend over de gronden voor de Marinierskazerne in de Buitenhaven in Vlissingen.

Nu de handtekeningen onder de contracten staan, kan de aanbesteding en bouw van de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne beginnen.

Het ministerie krijgt de gronden vanaf 1 januari in erfpacht. "Deze mijlpaal is goed nieuws voor Zeeland", reageerde commissaris van de Koning Han Polman na de ondertekening. "De kazerne is straks een icoon in onze provincie."

Afkoopsom

Namens het ministerie zette commandant van het Commando Dienstencentra Leonard Kok zijn handtekening. "We zijn, 350 jaar na de oprichting van het korps, weer een stapje dichter bij het terugbrengen van de mariniers naar de voor hen belangrijke thuishaven van Vlissingen." De provincie betaalt een afkoopsom aan het Rijk voor het bouwrijp maken. Het ministerie voert de werkzaamheden zelf uit. Eerst moet er nog een aantal onderzoeken worden verricht.

De kazerne wordt zo’n 160 voetbalvelden groot en biedt huisvesting aan ongeveer 1800 mariniers. Hij moet in 2019 de deuren openen.