Goes krijgt weer een nostalgische dag. Het succesvolle evenement verdween in 2012 van de evenementenagenda, maar keert nu in verkleinde vorm terug.

In het verleden kwamen er elk jaar duizenden mensen af op de nostalgische dag. Toch haalde de Stichting Goes Marketing het evenement van de agenda, vooral vanwege de hoge kosten die ermee waren gemoeid.

De beslissing veroorzaakte veel ophef en leidde zelfs tot vragen van de CDA-fractie in Goes. Na twee jaar afwezigheid keert de dag nu terug.

"Dit evenement is wel kleiner van opzet dan voorheen. Toen kwamen er streekdrachtenverenigingen uit heel Nederland en stonden er meerdere podia in de stad. Dat is nu niet het geval", zegt evenementencoördinator Tom de Koning.

De nostalgische dag vindt plaats op de zaterdag van een koopweekend. Daaraan is elke keer een thema gekoppeld. "De winkeliers betalen de activiteiten en wilden graag een keer nostalgie als thema. We zullen kijken of het aanslaat. Aan de hand daarvan bepalen we of we er volgend jaar mee doorgaan."