Goes maakt zich op voor de zesde editie van de Delta Ride for the Roses, die zaterdag plaatsvindt. Het evenement heeft dit jaar voor het eerst een zusje gekregen: de Ladies Nightride op vrijdagavond. Start en finish van de nieuwe fietstoertocht voor vrouwen zijn op de Grote Markt in Goes. 

“Het loopt heel hard met de inschrijvingen”, zegt Theo Schouwenaar, secretaris van het organisatiecomité. “Het is een nieuwe loot aan onze boom. We blijven voortdurend nadenken over vernieuwingen zoals deze.”

Divorce-acteur Dirk Zeelenberg komt vrijdag naar de Grote Markt waar hij de deelneemsters verwelkomt. Ook is er op de Grote Markt muziek van dj Vitas Parinussa.

Net als bij de Delta Ride for the Roses is de opbrengst van de Ladies Nightride bestemd voor KWF Kankerbestrijding.

Daginschrijvingen

Hoewel er vrijdagavond honderden vrouwen meedoen aan de 15 en 30 kilometer staat de grote meute zaterdag aan de start. Dan fietsen zo’n 4.000 mensen de 25, 50, 80 of 120 kilometer.

Start en finish zijn bij de Zeelandhallen, net zoals tijdens de landelijke Ride for the Roses die vorig jaar voor de tweede keer plaatsvond in Goes. Toen haalden de fietsers 1.176.336,05 euro op.

Schouwenaar hoopt dat op de dag zelf zich nog veel mensen bij de inschrijvingsbalie van de Zeelandhallen melden. “Zeker als het lekker weer is, heb je kans dat er nog veel meer mensen bijkomen.”

Afsluitingen

Traditioneel kiezen veel mensen voor de langste afstand, de 120 kilometer. Zij rijden dit jaar tot Zierikzee grotendeels over de grote weg. In verband hiermee is tussen 8.30 uur en 10.00 uur de zuidelijke rijbaan van de A256 tussen de Anthony Fokkerstraat en de Nieuwe Rijksweg afgesloten voor verkeer.

Tussen 9.00 uur en 10.45 uur is de Zeelandbrug dicht tussen het kruispunt met de Noordlangeweg op Noord-Beveland en het kruispunt met de Julianastraat bij Zierikzee.

Een deel van de rest van de 120 kilometer loopt parallel aan de Tour de France-etappe die op zondag 5 juli finisht op Neeltje Jans.