Het asielzoekerscentrum (AZC) in Goes zet zaterdag 13 juni de deuren open voor publiek. Het centrum in Goes is een van de vele in Nederland die meedoen aan de landelijke open dag. 

Medewerkers geven rondleidingen, en ook kunnen bezoekers in gesprek gaan met de bewoners van het AZC. Tevens is er een mogelijkheid om Arabische les te volgen.

De organisatie is in handen van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en Vluchtelingenwerk Nederland.

Indruk

Het is voor het eerst dat asielzoekerscentra een open dag houden. Nu er wereldwijd zoveel mensen op de vlucht zijn, vinden de organisaties het belangrijk om Nederlanders de mogelijkheid te bieden om een indruk te krijgen van wat er allemaal op een azc gebeurt.

In totaal zetten 38 asielzoekerscentra hun deuren open. "Waar ontmoetingen plaatsvinden, ontstaat begrip. Uit ervaring weten we dat mensen na een ontmoeting vaak anders tegen een vluchteling aankijken", zegt directeur VluchtelingenWerk Dorine Manson.

Gezinslocatie

Het AZC in Goes is in 2011 geopend en biedt plek aan 300 mensen. Het is een zogenoemde gezinslocatie waar gezinnen met minderjarige kinderen, wier asielverzoek is afgewezen, verblijven. 

Bezoekers zijn welkom tussen 11.00 uur en 16.00 uur op het terrein aan de Albert Plesmanweg in Goes.