Het college van burgemeester en wethouder van de gemeente Goes wil in 2016 en 2017 150.000 euro extra steken in Omnium, het sport- en recreatiecomplex aan de Zwembadweg. 

Omnium heropende vorig jaar na een maandenlange verbouwing. Het zwembad werd uitgebreid, de sporthallen vernieuwd en het tropisch bos opende zijn deuren. Vooral die laatste attractie heeft in het eerste jaar veel minder bezoekers getrokken dan verwacht.

"We kunnen de conclusie trekken dat het gewoon een jaar te vroeg is open gegaan", zegt wethouder Jo-Annes de Bat van de gemeente Goes.

Door de tegenvallende cijfers en gestegen energiekosten heeft Omnium de komende jaren extra geld nodig. Het Goese college wil dat beschikbaar stellen. Ook is ze bereid garant te staan voor een lening van 750.000 euro die Omnium afsluit bij de bank om de liquiditeit op peil te houden.

De gemeente geeft jaarlijks al 278.000 euro subsidie aan het sport- en recreatiecentrum. Naast de extra subsidie wil het college ook een onderzoek instellen naar de governance van Omnium en de manier waarop de aandelen zijn verdeeld. De gemeente heeft nu nog alle aandelen in handen.