De Noord-Bevelandse gemeenteraad bespreekt woensdag of ze 231.000 euro wil investeren in een grondige opknapbeurt voor het Wissebad in Wissenkerke. 

Dan zou het zwembad er volgend jaar weer vijftien tot twintig jaar tegenaan moeten kunnen. Hoe dan ook moet er iets gebeuren aan het bad, want het raakte in maart ernstig beschadigd bij de jaarlijkse schoonmaak. 

Het bad werd zoals elk jaar droog gezet om het beter te kunnen reinigen. De schade ontstond toen het zwembad werd leeggepompt. Eén van de wanden van het bad kon de druk niet aan en schoof naar binnen, liet de gemeente Noord-Beveland, eigenaar van het buitenbad, weten.

Samen met de exploitant, Stichting Het Wissebad, onderzocht ze hoe de schade kon ontstaan en hoe het kan worden hersteld. Het bestuur besloot om gelet op de veiligheid, onzekerheid en kwaliteit het zwembad dit jaar dicht te houden.

Grote renovatie

"Om het zwembad voor een langere periode, vijftien tot twintig jaar, te kunnen gebruiken, is een grote renovatie nodig", schrijft het college van burgemeester en wethouders in haar voorstel aan de gemeenteraad. Daarnaast heeft Noord-Beveland alle benodigde onderhoudswerkzaamheden voor de komende vijf jaar in beeld gebracht.

Het werk dat volgens het college moet gebeuren is herstel van de schade en totaalrenovatie à 125.000 euro, werk aan de bestrating, hekwerken en groenonderhoud à 10.000 euro en voor het gebouwenonderhoud raamt ze 96.850 euro voor het tegelwerk, schilderwerk, onderhoud aan de cv-ketel en kleedcabines en het vervangen van voegwerk.

2016

In de begroting voor 2016 houdt de gemeente al rekening met het vervangen van wand- en vloertegels in het gebouw à 59.000 euro. Daarnaast staat er al 17.500 euro geraamd voor het vervangen van deuren en kozijnen.

"Het onderhouds- en schoonmaakbudget voor het zwembad voor 2015, dat samen 8.300 euro bedraagt, vervalt doordat het zwembad niet open is."

Als de gemeenteraad akkoord gaat, kunnen de werkzaamheden na de zomer beginnen. Dan kan het vernieuwde zwembad in 2016 open gaan.