HZ University of Applied Sciences in Vlissingen gaat een dependance in Goes openen. Daar gaan studenten van de opleiding sport- en bewegingseducatie vanaf september 2016 hun eerste twee jaar lessen volgen.

De HZ University, ook wel bekend als de Hogeschool Zeeland, heeft daarvoor gekozen, omdat de leerlingen veel praktijkgerichte vakken moeten volgen en Omnium in Goes de beste sportfaciliteiten heeft. 

Bovendien is het Cios gevestigd bij het Omnium, waardoor "de samenwerking tussen onze opleidingen kan worden geïntensiveerd", zegt Adri de Buck, voorzitter van het college van bestuur van de HZ.

Verder wordt het hoofdgebouw aan de Edisonweg in Vlissingen grondig verbouwd tussen 2018 en 2021. 

Middelburg

De HZ opent ook een dependance in Middelburg. De Delta Academy, waar de opleidingen op het gebied van water, land en leven in deltagebieden zijn gebundeld, vestigt zich vanaf september 2017 aan Het Groene Woud in Middelburg. 

De opleiding huist nu nog in het hoofdgebouw van de HZ aan de Edisonweg in Vlissingen. De HZ heeft het oude kantoorpand van de provincie in Middelburg gekocht. Dat wordt de komende jaren grondig verbouwd, zodat er "een adequate en rijke leeromgeving" ontstaat voor de studenten.

De Ruyter Academy

Twee weken geleden liet de HZ al weten dat De Ruyter Academy, met opleidingen op het gebied van zeevaart, logistiek, onderhoud, energie en technologie, een nieuw gebouw krijgt aan Boulevard Bankert in Vlissingen.

Dat pand moet in september 2017 klaar zijn.