In 2019 vindt er opnieuw een Sail de Ruyter plaats in Vlissingen.

Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders, de provincie en stichting Sail de Ruyter Zeeland kijken momenteel hoe ze het evenement vorm kunnen geven en naar de financiën.

De Zeeuwse gemeente zet de komende jaren 25.000 euro opzij, zodat er in 2019 in ieder geval 125.000 euro beschikbaar is voor het evenement. Het maritieme bedrijfsleven heeft zijn steun ook al toegezegd. De laatste Sail de Ruyter vond plaats in 2013. Er kwamen toen meer dan 300.000 mensen op af.

Dit jaar viert Vlissingen haar 700-jarig bestaan. Een van de onderdelen van het feestjaar is een editie van Vlissingen Maritiem, dat ook door stichting Sail de Ruyter Zeeland wordt georganiseerd. Het vindt plaats op 28, 29 en 30 augustus. 

Hoewel de tallships, blikvangers tijdens de Sail de Ruyter ontbreken, belooft voorzitter Dick Schipper "een mooi programma met bijzondere zeilschepen".

Schipper hoopt met de organisatie van Vlissingen Maritiem (nieuwe) vrijwilligers aan de stichting te binden, die ook mee willen helpen met de voorbereidingen van het evenement in 2019.