Het carillon van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes heeft er sinds woensdag een nieuwe klok bij: de 'Sjoerd Tamminga klok'.

Hij is gemaakt ter nagedachtenis aan de stadsbeiaardier, die van 1977 tot zijn dood in 2013 het carillon heeft bespeeld.

De klok kon worden gegoten dankzij bijdragen van verschillende sponsoren en fondsen. Tamminga’s vrouw Greet Tamminga en wethouder Loes Meeuwisse (rechts) hielpen hem mee naar boven hijsen.

Herdenkingsklok

De herdenkingsklok is één van de 47 exemplaren die het carillon in de Grote of Maria Magdalenakerk telt. De andere 46 zijn de afgelopen maanden gerestaureerd door klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts in Asten. Ze zijn schoongemaakt en de ophangmechanismen hebben een opknapbeurt gehad. De jongste stamt uit 1969, de oudste, een 965 kilo zwaar exemplaar, uit 1766. Die laatste wordt volgende week teruggeplaatst. 

Penningmeester Dick Oostinga van Stichting Goese Beiaard denkt dat het carillon op zijn vroegst halverwege april weer is te horen. Naast het herstel van carillon is ook het dak en het houtwerk van de kerk de laatste maanden aangepakt.