CZ en gedeputeerde George van Heukelom liggen met elkaar in de clinch. De gedeputeerde heeft vrijdag in een commissievergadering gezegd dat hij nooit een zorgplan van CZ heeft ontvangen.

De verzekeraar zei dinsdagochtend in de PZC 'verbijsterd' te zijn over die uitspraak. Van Heukelom zou het zorgplan volgens CZ wel degelijk onder ogen hebben gehad, maar de provinciebestuurder beweert nooit meer dan 'een aantal sheets die richtinggevend waren voor de Zeeuwse zorg' te hebben gezien.

"In september 2013", heeft Van Heukelom dinsdag laten weten. Hij heeft de sheets nooit op papier gekregen. De leden van Provinciale Staten ook niet, volgens Van Heukelom. "We hebben dus nooit een uitgewerkt plan op papier ontvangen, terwijl we CZ al tijden proberen over te halen stelling te nemen." 

Het plan van CZ is belangrijk, omdat minister Edith Schippers een paar weken geleden, tijdens haar bezoek aan Zeeland, heeft aangegeven dat het als basis moet dienen voor een plan voor de Zeeuwse zorg. Zij eiste in het gesprek dat CZ, de ziekenhuizen en andere zorgpartijen dat samen opstellen. Ze moeten daarin uit de doeken doen hoe zij - door beter samen te werken - de Zeeuwse zorg toekomstbestendig maken. Het moet op 1 mei klaar zijn. "Wij wachten nu dus op het plan van CZ", zegt Van Heukelom.