BESI meldde een winst per aandeel van € 0,04 per aandeel over het 3e kwartaal van 2005. Daardoor komt het negatieve resultaat over de eerste negen maanden van 2005 uit op (€ 0,24) per aandeel. Is dat iets om trots op te zijn? Blickman meldt: "We believe Datacon has had a positieve influence on Besi's operations and overall market position'. Waar zit dan dat positieve?

Door Jo Swaen van Blikopdebeurs.com

Opnieuw wordt voor € 2,2 miljoen aan inventories afgeschreven, het blijft maar doorgaan. En om nu te gaan juichen om een bepaalde kostenreductie in research and development omdat men daar de ontwikkelingen op een lager pitje heeft gezet lijkt me echt overdreven. Het enige positieve dat ik kon vinden was het feit dat de fabriek in Maleisië de eerste molding machine produceerde.

Maar er wordt al gemeld dat de operationele kosten in het 4e kwartaal met 7 á 10% zullen stijgen en dat de gross margin zich zal bewegen tussen 37-39%. Conclusie: het track record van CEO Blickman over 2005 zal opnieuw negatief zijn. Hoelang kan dat nog vol worden gehouden?