Zoekmachine Google bereikte vrijdag weer een nieuwe mijlpaal op Wall Street. Na publicatie van beter dan verwachte kwartaalcijfers sloot het aandeel 12 procent hoger op 339,90 dollar. Daarmee is de koers sinds de introductie in augustus 2004 op tien cent na verviervoudigd. De beurswaarde van Google bedraagt nu 99,6 miljard dollar, het lijkt dus een kwestie van tijd dat de 100 miljard dollar grens wordt overschreden. Is dit de zoveelste luchtballon of een juiste waardering gezien de groeivooruitzichten?

Door Hans Jager van Blikopdebeurs.com

Een niet zo eenvoudig te beantwoorden vraag. De koers mag dan explosief gestegen zijn, in tegenstelling tot veel andere internetbedrijven geldt dat ook voor de winst. Google blijft bovendien fors investeren in onderzoek en ontwikkeling. Hoewel het journaille vaak sceptisch was over het aandeel trekt Google succesvol haar eigen plan.

Analisten blijven gouden bergen verwachten. Lehman Brothers houdt rekening met een koersstijging naar 450 dollar wat Google een dubbele beurswaarde zou opleveren in vergelijking met Yahoo. En dat terwijl je nu al veertig keer de winst voor 2007 betaalt. Het doet me denken aan analisten die nu pas met koopadviezen voor TomTom komen. De rit is gemist maar beleggers mogen desondanks de hoofdprijs betalen.

De informatie in deze bijdrage is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De auteur heeft op het moment van publicatie geen positie in het aandeel.