Profiteren van orkaanschade. Bodemonderzoeker Fugro loopt er begrijpelijkerwijs niet mee te koop maar het is wel de realiteit. De Midkapper uit Leidschendam is al ingeschakeld voor diverse inspectiewerkzaamheden na de orkaan Katrina en verwacht dat ook Rita de nodige extra orders zal opleveren. Overigens, ook zonder deze effecten gaat het uitstekend met Fugro. Dat schrijft Hans Jager van de weblog Blikopdebeurs.com

Het bedrijf is wereldwijd actief in onderzoek van aardoppervlak en zeebodem voor de olie, gas en mijnbouwindustrie en profiteert volop van de gestegen olieprijs en aanbodkrapte in de sector. Het orderboek is goed gevuld en de marges en autonome groei laten een gezonde stijgende trend zien. Toenemende zorgen over raffinagecapaciteit betekent nog meer investeringen in bodemonderzoek. Ondanks de sterke koersperformance van de afgelopen tijd is het aandeel nog steeds één van de goedkoopste olieservice bedrijven in Europa. Ik zit long in Fugro sinds 1 juli en hou deze ruwe diamant de komende maanden stevig vast.

De informatie in deze bijdrage is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.